Βιομηχανία

Τελευταία νέα

Περιοχή μελών

Λίστα Επικοινωνίας

Γραφτείτε στη λίστα επικοινωνίας για να σας στέλνουμε τα νέα μας

Για περισσότερο από 50 χρόνια

στα Ανταλλακτικά Αυτοκινήτων

Νέα Βιομηχανίας

12/10/2017 - ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ SCHAEFFLER - MOBILITY FOR TOMORROW

12/10/2017 -  NEOΣ ΙΜΑΝΤΑΣ POLY-V ΜΕ ΔΕΙΚΤΗ ΦΘΟΡΑΣ ! ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗ ΕΦΕΥΡΕΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ OPTIBELT ΓΙΑ ΕΥΚΟΛΟ ΕΛΕΓΧΟ ΓΙΑ ΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΙΜΑΝΤΑ POLY-V.

17/1/2017 - Ρουλεμάν με ηλεκτρική μόνωση

Ρουλεμάν με ηλεκτρική μόνωση για την πρόληψη των ζημιών λόγω της διέλευσης ρεύματος.
Η διέλευση του ρεύματος μπορεί να συμβεί κατά τη χρήση ρουλεμάν σε εφαρμογές όπως
- τροχοφόρους άξονες και κινητήρες έλξης (σιδηροδρομικών οχημάτων)
- κινητήρες συνεχούς και εναλλασσόμενου ρεύματος (power transmission)
- Γεννήτριες (αιολική ενέργεια).

16/12/2016 - Stick-Slip

Μέτρηση, Πρόληψη και Εξάλειψη του φαινομένου “Stick-Slip” και της δημιουργίας θορύβου με την χρήση λιπαντικών

20/9/2016 - OPTIBELT SUPER E-POWER M=S

Νέοι ιμάντες EPDM από την OPTIBELT

Η νέα γενιά οδοντωτών ιμάντων από EPDM της OPTIBELT που ονομάστηκε SUPER E-POWER είναι αποτέλεσμα της συνεχούς και αδιάκοπης βελτίωση των διαδικασιών παραγωγής σε συνδυασμό με τη χρήση εξελιγμένων υλικών όπως το πολυεστερικό κορδόνι χαμηλής τάνυσης και το ειδικό βελτιωμένο καλούπι για τους οδοντωτούς ιμάντες.

Οι ιμάντες της σειράς OPTIBELT SUPER E-POWER προσφέρουν λύσεις σε σύνθετες εφαρμογές σε όλους τους κλάδους της βιομηχανίας αλλά και των κατασκευών κάτω από τις πιο δύσκολες συνθήκες και τις πιο υψηλές απαιτήσεις λειτουργίας.

28/7/2016 - Ο Οίκος SCHAEFFLER προμηθεύει ειδικά ρουλεμάν για τη νέα Διώρυγα του Παναμά

Επιδεικνύοντας υψηλό επίπεδο τεχνογνωσίας, Μηχανικοί από διάφορα Τμήματα του Οίκου SCHAEFFLER (Τμήμα Ειδικών Επιστρώσεων / Μελετών / Παραγωγής / Ποιοτικού Ελέγχου…) συνεργάσθηκαν αρμονικά ώστε να επιτευχθεί ο στόχος της κατασκευής της πλέον σύγχρονης και αξιόπιστης διώρυγας διέλευσης πλοίων στον Παναμά.

Το έργο εγκαινιάσθηκε την 26η Ιουνίου 2016 και αποτελεί σταθμό σε ό,τι αφορά τις απαιτήσεις στο κομμάτι μελέτης-κατασκευής, καθώς δίνει τη δυνατότητα διέλευσης πλοίων με συνολικό μήκος έως 366m και πλάτος 50m (κατηγορία Post-Panamax).

Ο Οίκος SCHAEFFLER ανέλαβε την εύρεση της βέλτιστης λύσης στις εδράσεις των μηχανισμών κίνησης των θυρών και στα ρουλεμάν των μειωτήρων, παραδίδοντας περισσότερα από 3.400 ρουλεμάν για το συγκεκριμένο έργο.

Τα εγκατεστημένα ρουλεμάν ενσωματώνουν τεχνολογίες αιχμής, όπως οι ειδικές αντιοξεδωτικές και αντιτριβικές επιστρώσεις, που μεγιστοποιούν τη διάρκεια ζωής τους, συμβάλλοντας έτσι στην αξιοπιστία και την απρόσκοπτη, συνεχή λειτουργία της Διώρυγας.

12/7/2016 - Κόπλερ TNR από την TSCHAN

Ο νέος τύπος συνδέσμου προσφέρει δυνατότητα ρυθμίσεων.
Οι συζεύξεις αξόνων μηχανών πρέπει να έχουν την βέλτιστη μέση λύση όσον αφορά την ακαμψία. Αφ' ενός, πρέπει να είναι αρκετά άκαμπτοι για να μεταφέρουν τη ροπή αποτελεσματικά. Αφ' ετέρου, πρέπει να είναι αρκετά εύκαμπτοι να αντιμετωπίσουν οποιαδήποτε μη ευθυγράμμιση μεταξύ της μηχανής και του άξονα κίνησης.
Η τελευταίας σχεδίασης σύζευξη της TSCHAN μπορεί να βοηθήσει να επιτύχουμε την βέλτιστη λύση.

4/4/2016 - Υδραυλικοί Σφιγκτήρες ETP: πλεονεκτήματα έναντι Μηχανικής Σύσφιγξης

Οι υδραυλικοί σφιγκτήρες του Οίκου ETP προσφέρουν μοναδικά πλεονεκτήματα έναντι του παραδοσιακού τρόπου μηχανικής σύσφιγξης:

• Μικρότερο πλήθος κοχλιών σύσφιγξης
• Μικρότερες απώλειες ροπής, καθώς στη μηχανική σύσφιγξη ένα μέρος της
ροπής “χάνεται” λόγω τριβής στα εσωτερικά κωνικά στοιχεία, παράμετρος
που μεγενθύνεται ιδίως σε ανοξείδωτες εφαρμογές
• Ομοιόμορφη κατανομή της πίεσης στις επιφάνειες επαφής
• Αναβαθμισμένη ποιότητα κεντραρίσματος, μικρότερη αζυγοσταθμία και χαμηλότερες δονήσεις
• Η ομοιόμορφη πίεση επιτρέπει τη χρήση πλήμνης με λετπότερα τοιχώματα (ακόμη και πλήμνες από αλουμίνιο)
• Σημαντικά μικρότερος χρόνος επίτευξης της σύσφιγξης
• Εύκολη και γρήγορη αποσυναρμολόγηση
• Οι υδραυλικοί σφιγκτήρες ETP επιτρέπουν την επαναλαμβανόμενη χρήση λόγω μικρότερης φθοράς στους κοχλίες σύσφιγξης

Δείτε εδώ το έντυπο

11/2/2016 - Optibelt Omega Fan Power

Ο ενισχυμένος ιμάντας χρονισμού Optibelt Omega Fan Power είναι κατάλληλος για εφαρμογή σε μεγάλους ανεμιστήρες - αερόψυκτα, όπως π.χ. σε διυλιστήρια, μονάδες παραγωγής ενέργειας κ.α. καθώς ανταποκρίνεται απόλυτα στις ιδιαίτερες απαιτήσεις τους και διαθέτει τα εξής τεχνικά χαρακτηριστικά:
• Παραδίδεται με πιστοποιητικό ηλεκτρικής αγωγιμότητας (Antistatic) κατά ISO 9563.
• Υψηλότερη αντοχή σε θερμοκρασίες.
• Maintenance-free - δεν απαιτείται η επανατάνυση του.
• Αισθητά χαμηλότερα επίπεδα θορύβου.
• Υψηλή ανθεκτικότητα σε τριβή.
• Μεγάλη διάρκεια ζωής.
• Ταιριάζει απόλυτα σε τροχαλίες διατομής RPP & HTD.
• Ελάχιστα επιρρεπής στις εξωτερικές συνθήκες περιβάλλοντος και στην υγρασία.

Δείτε εδώ το έντυπο

9/12/2015 - Reliability – Made by SCHAEFFLER

Ο Οίκος SCHAEFFLER, ένας από τους σημαντικότερους παγκοσμίως κατασκευαστές ρουλεμάν και ταυτόχρονα πρωταγωνιστής σε τεχνολογικές καινοτομίες, κατά τη διάρκεια της ετήσιας Έκθεσης του EWEA (European Wind Energy Association, www.ewea.org) που πραγματοποιήθηκε στο Παρίσι 17-20 Νοεμβρίου παρουσίασε ολοκληρωμένες λύσεις που στοχεύουν στη μεγιστοποίηση της αξιοπιστίας των Ανεμογεννητριών, αλλά ταυτόχρονα μπορούν να εφαρμοσθούν στη Βαριά Βιομηχανία, εκεί όπου απαιτείται βελτιστοποίηση της έδρασης :
• Νέο πρότυπο σχεδιασμού και κατασκευής ρουλεμάν του Οίκου SCHAEFFLER, ειδικά για εφαρμογές Αιολικής Ενέργειας, WPOS (Wind Power Standard),
• Βελτιστοποιημένος σχεδιασμός, υπολογισμός καταπονήσεων και διάρκειας ζωής των ρουλεμάν με προσομείωση λειτουργίας,
• Δοκιμές λειτουργίας main-bearings υπό πραγματικές συνθήκες λειτουργίας στο Κέντρο Δοκιμών Αιολικών Εφαρμογών ASTRAIOS (FAG Schweinfurt, Γερμανία),
• Νέος τύπος ασύμμετρου διπλού βαρελοειδούς ρουλεμάν, με μεγαλύτερη αντοχή σε αξονικά φορτία,
• Καινοτόμες λύσεις (ειδικές επιστρώσεις) για την προστασία των ρουλεμάν από πρόωρη αστοχία λόγω White Etching Cracks,
• Υψηλή αξιοπιστία και αξιοποίηση του εξοπλισμού με condition monitoring.

Δείτε εδώ το πλήρες Δελτίο Τύπου του Οίκου SCHAEFFLER

13/10/2015 - Klueber: Ειδικά Λιπαντικά για την παραγωγή Pellet

Τα ρουλεμάν τυμπάνου αποτελούν είναι την "καρδιά" των μηχανών παραγωγής Pellet ενώ παράλληλα δουλεύουν σε αντίξοες συνθήκες που τις χαρακτηρίζουν:
- το πριονίδι και η σκόνη
- υψηλές θερμοκρασίες
- υγρασία
- οξείδωση
- κραδασμοί
- υψηλά φορτία

25/9/2015 - Klueber: O καθαρισμός του συμπιεστή γίνεται εύκολη υπόθεση

ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ: Η χρήση λιπαντικών με βάση τα ορυκτέλαια σε κοχλιοφόρους συμπιεστές με ψεκασμό μπορεί να οδηγήσει σε συμπαγείς επικαθίσεις και κατάλοιπα εξανθρακώσεων, σε ολόκληρο το κύκλωμα λίπανσης. Σε υδραυλικά συστήματα τα ορυκτέλαια μπορεί να οδηγήσουν σε επικαθήσεις σε βαλβίδες και άλλες θερμές επιφάνειες. Τα δυσάρεστα αποτελέσματα είναι η υψηλή κατανάλωση ενέργειας, κολλημένες βαλβίδες, φραγμένες γραμμές δικτύου και φίλτρων, που οδηγούν σε υψηλό κόστος συντήρησης και ενίοτε την διακοπή λειτουργίας του συμπιεστή.

10/6/2015 - Συσκευή υπολογισμού τάνυσης ιμάντων TT Optical

Η νέα αναβαθμισμένη συσκευή υπολογισμού τάνυσης ιμάντων του οίκου Optibelt Γερμανίας "TT Optical" δύναται να χρησιμοποιηθεί επιτυγχάνοντας μεγάλη ακρίβεια για όλα τα είδη των ιμάντων (τραπεζοειδείς, χρονισμού, poly- v). Με την χρήση της συγκεκριμένης συσκευής, επιτυγχάνεται η σωστή τάνυση των ιμάντων προσφέροντας έτσι στον ιμάντα μεγαλύτερη διάρκεια ζωής. Η συσκευή "TT Optical" μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη τάνυση των ιμάντων τόσο στις βιομηχανικές εφαρμογές όσο και στα οχήματα.

Δείτε εδώ το manual

10/6/2015 - Συσκευή ευθυγράμμισης τροχαλιών Laser Pointer II

Ο οίκος Optibelt Γερμανίας στα πλαίσια συνεχούς διεύρυνσης των παρεχόμενων προϊόντων και υπηρεσιών τεχνικής υποστήριξης, σχεδίασε και διαθέτει πλέον τις νέες συσκευές ευθυγράμμισης τροχαλιών "Laser pointer II" οι οποίες έχουν τεχνικά την δυνατότητα να επιτυγχάνουν ευθυγράμμιση των τροχαλιών, γραναζιών ή και άλλων στοιχείων κίνησης με μεγάλη ακρίβεια. Η συγκεκριμένη συσκευή είναι αφενός πολύ απλή στην χρήση της και αφετέρου εξαιρετικά ακριβής, προσφέροντας έτσι στην εγκατάσταση ομαλή λειτουργία για μεγάλα χρονικά διαστήματα.

Δείτε εδώ το manual

15/5/2015 - DONGHUA INTERNATIONAL BV

O κατασκευαστικός οίκος καδενών και γραναζιών DONGHUA INTERNATIONAL BV προσανατολισμένος πάντα στην ποιοτική και άμεση υποστήριξη των πελατών του, ολοκλήρωσε και έθεσε ήδη σε λειτουργία στις κεντρικές του εγκαταστάσεις στην Ευρώπη, οι οποίες βρίσκονται στο ALKMAAR της Ολλανδίας, μια νέα μονάδα παραγωγής γραναζιών .
Το νέο αυτό υπερσύγχρονο εργοστάσιο μπορεί να καλύψει οποιαδήποτε ανάγκη για κατασκευή ειδικών διαστάσεων γραναζιών με μέγιστη εξωτερική διάμετρο έως και 500mm. Φυσικά υπάρχουν σε διαρκή παρακαταθήκη και όλα τα γρανάζια του τυποποιημένου προγράμματος είτε σε μορφή δίσκου είτε με αφαλό.

Δείτε εδώ το σχετικό φυλλάδιο

15/5/2015 - HANNOVER MESSE 2015

Ολοκληρώθηκε την Παρασκευή 17.04.2015 στο Αννόβερο της Γερμανίας η μεγαλύτερη Βιομηχανική Έκθεση που αποτελεί τη “Μέκκα” των εκπροσώπων του Βιομηχανικού Κλάδου.
6.500 εκθέτες από περίπου 70 χώρες έδωσαν την ευκαιρία στους πάνω από 220.000 επισκέπτες να δουν από κοντά τα επιτεύγματα της τεχνολογίας που ήδη εφαρμόζονται ή πρόκειται να βρουν εφαρμογή στις παραγωγικές διαδικασίες στο μέλλον.
Δύο Μηχανολόγοι Μηχανικοί της S&M επισκέφθηκαν την Βιομηχανική Έκθεση του Αννοβέρου και σας δίνουν μία πρώτη γεύση από τα προϊόντα που προσέλκυσαν το ιδιαίτερο ενδιαφέρον των επισκεπτών.
Για περαιτέρω πληροφορίες σχετικά με τις νέες τεχνολογίες που παρουσιάσθηκαν κατά την διάρκεια της Έκθεσης είμαστε στη διάθεσή σας.


SCHAEFFLER – Νέος τύπος ρουλεμάν TORB

Τοροειδές ρουλεμάν που συνδυάζει τη δυνατότητα αξονικής μετατόπισης με ταυτόχρονη γωνιακή απόκλιση

Δείτε εδώ το σχετικό έντυπο


OPTIBELT – Νέος τύπος ιμάντα χρονισμού DELTA CHAIN
CARBON

 
Διπλάσια μεταφερόμενη ισχύς σε σχέση με τους ελαστικούς ιμάντες
χρονισμού, ιδανικός για εφαρμογές με υψηλή ροπή και μεγάλη δυναμική καταπόνηση

Δείτε εδώ το σχετικό έντυποFST Freudenberg – Νέα τεχνολογία στεγάνωσης LEVITEX® Seal

Συνδυασμός απόλυτης στεγάνωσης με σχεδόν μηδενικές τριβές (σημαντική μείωση εκπομπών CO2) και χαμηλή φθορά του υλικού

Δείτε εδώ το σχετικό έντυπο

5/3/2015 - HANNOVER MESSE 2015

Αξιότιμοι συνεργάτες!

Βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε ότι στην Διεθνή Έκθεση Hannover Messe που θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 13 και 17 Απριλίου 2015 στην πόλη του Αννοβέρου (Γερμανία), θα συμμετέχουν και οι εξής κατασκευαστές, με τους οποίους η Εταιρία μας διατηρεί μακρόχρονη συνεργασία:

• Schaeffler Technologies (Hall 22, Stand A12)
• Optibelt GmbH (Hall 25, Stand C13/1)
• Freudenberg Sealing Technologies (Hall 19, Stand A60)
• Hangzhou Donghua Chain Group (Hall 25, Stand G25)
• Sumitomo Cyclo Drive (Hall 25, Stand D12)

Κατά την διάρκεια της Hannover Messe οι Εκθέτες θα έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τεχνολογικά καινοτόμα προϊόντα και υπηρεσίες που στόχο έχουν να αναβαθμίσουν τις παραγωγικές και υποστηρικτικές διαδικασίες στη Βιομηχανία.

Σε περίπτωση που επιθυμείτε να επισκεφθείτε την Έκθεση για να ενημερωθείτε για όλες τις νέες τεχνολογικές εξελίξεις στον Βιομηχανικό χώρο, επικοινωνήστε μαζί μας.

24/2/2014 - ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΜΕ ΘΕΜΑ “ENERGY EFFICIENCY & TCO - TOTAL COST OF OWNERSHIP” ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ

Η S&M Ε.ΣΚΑΖΙΚΗΣ – Λ.ΜΑΡΑΓΚΟΣ ΑΕ και η FESTO ΕΠΕ συνδιοργάνωσαν στις εγκαταστάσεις της S&M την 11.02.2014 στην Αθήνα και την 13.02.2014 στη Θεσσαλονίκη συνέδριο με θέμα “Energy Efficiency & Total Cost of Ownership ( TCO ) ”, το οποίο παρακολούθησαν υψηλόβαθμα στελέχη από τις μεγαλύτερες Βιομηχανικές Μονάδες στον κλάδο των τροφίμων, ποτών,  φαρμάκων και συσκευασίας.

4/12/2013 - Τεχνολογία επίστρωσης δακτυλίων και στοιχείων κύλισης Triodur

Τριβολογικά συστήματα επιστρώματος Triondur®
Τα συστήματα επιστρώσεων Triondur®, δείτε τον πίνακα, παράγονται υπο κενό χρησιμοποιώντας τις μεθόδους PVD και PACVD.  Οι επιστρώσεις Triondur βρίσκουν πλήθος εφαρμογών στα προϊόντα του Ομίλου Schaeffler (ρουλεμάν FAG - INA )


25/11/2013 - Η Klüber Lubrication στην έκθεση DrinkTec 2013

"More than food safety" – Klüber Lubrication at the drinktec 2013

High-quality speciality lubricants and comprehensive services for food safety and higher production efficiency