Βιομηχανία

Τελευταία νέα

Περιοχή μελών

Λίστα Επικοινωνίας

Γραφτείτε στη λίστα επικοινωνίας για να σας στέλνουμε τα νέα μας

Για περισσότερο από 50 χρόνια

στα Ανταλλακτικά Αυτοκινήτων

Η LIQUI MOLY παρουσιάζει τη βαλβολίνη για κιβώτια διπλού συμπλέκτη

Αν και αρχικά σπάνια, σήμερα τα κιβώτια ταχυτήτων διπλού συμπλέκτη εξαπλώνονται όλο και περισσότερο. Οι συμβατικές βαλβολίνες για αυτόματα κιβώτια δεν είναι κατάλληλες. Γι αυτό η γερμανική εταιρία LIQUI MOLY, που ειδικεύεται στα λιπαντικά και τα πρόσθετα, φέρνει στην ελληνική αγορά μια βαλβολίνη για κιβώτια διπλού συμπλέκτη.

Η βαλβολίνη για κιβώτια διπλού συμπλέκτη 8100 της LIQUI MOLY καλύπτει όλες τις ειδικές απαιτήσεις. Έχει αναπτυχθεί ειδικά για κιβώτια ταχυτήτων διπλού συμπλέκτη του ομίλου VW (Volkswagen, Audi, Seat, Skoda) και ως εκ τούτου αυτό το λιπαντικό υψηλών επιδόσεων διατηρεί ομαλή και σταθερή χαρακτηριστική καμπύλη τριβής υπό όλες τις συνθήκες. Έχοντας ως βάση τα σύγχρονα συνθετικά λάδια HC και τα αποδοτικά συστατικά των πρόσθετων αναπτύχθηκε αυτό το ειδικό λιπαντικό. Περιέχει ένα εξαιρετικά ανθεκτικό βελτιωτικό δείκτη ιξώδους, σύγχρονα πρόσθετα προστασίας από φθορά και ένα σταθερό μέσο μετάδοσης τριβής προσαρμοσμένο στον τύπο του κιβωτίου. Όλα αυτά σε συνδυασμό εγγυώνται ένα συμπλέκτη που λειτουργεί διαρκώς – ακόμη και υπό ακραίες συνθήκες όσον αφορά τη θερμοκρασία.

Ως συνθετικό λάδι, η βαλβολίνη για κιβώτια διπλού συμπλέκτη 8100 της LIQUI MOLY διαθέτει σταθερότητα έναντι πολύ υψηλής θερμοκρασίας και γήρανσης, διασφαλίζοντας έτσι πολύ υψηλό βαθμό προστασίας από σχηματισμό
επικαθίσεων ή/και οπτάνθρακα, ουσιαστικά καλύτερη συμπεριφορά ψυχρής ροής και υψηλότερο βαθμό δράσης, καθώς και μειωμένες θερμοκρασίες λαδιού σε σχέση με τα συμβατικά λάδια. Αυτό είναι σημαντικό, διότι τα λιπαντικά στα αυτόματα κιβώτια των οχημάτων επιτελούν πραγματικά σκληρό έργο: πρέπει να εγγυώνται μόνιμη λίπανση, να είναι σταθερά στη διάτμηση και να προσφέρουν αξιόπιστη προστασία έναντι φθοράς στα μέρη των κιβωτίων, καθώς και να δρουν στεγανοποιητικά, να απάγουν τη θερμότητα, να προστατεύουν από οξείδωση και να πληρούν μια πληθώρα ακόμη πρόσθετων απαιτήσεων. Καθώς αυτά εντωμεταξύ έχουν γίνει τόσο πολυσύνθετα, οι βαλβολίνες σήμερα συμβαδίζουν ως δομικό στοιχείο με την ανάπτυξη.

Προκειμένου να διασφαλίζεται η άψογη λειτουργία του κιβωτίου ταχυτήτων, η βαλβολίνη για κιβώτια διπλού συμπλέκτη 8100 δεν επιτρέπεται να αναμειγνύεται με λάδια άλλων προδιαγραφών. Γενικά το προϊόν θα πρέπει να χρησιμοποιείται αποκλειστικά και μόνο σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή. Σε αντίθεση με τα υπόλοιπα δοχεία βαλβολινών της LIQUI MOLY, η βαλβολίνη 8100 δεν διαθέτει αφαιρούμενο στόμιο ενσωματωμένο στο καπάκι. Ο λόγος: για την  πλήρωση των κιβωτίων διπλού συμπλέκτη απαιτείται ένα ειδικό εργαλείο και το στόμιο στην περίπτωση αυτή μόνο θα ενοχλούσε. Ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της LIQUI MOLY είναι το μαύρο καπάκι του δοχείου. Τα καπάκια των άλλων βαλβολινών είναι κόκκινα.