Βιομηχανία

Τελευταία νέα

Περιοχή μελών

Λίστα Επικοινωνίας

Γραφτείτε στη λίστα επικοινωνίας για να σας στέλνουμε τα νέα μας

Για περισσότερο από 50 χρόνια

στα Ανταλλακτικά Αυτοκινήτων

Συνεργάτης Ανάπτυξης και Προμηθευτής Παραγωγής
Η LuK προμηθεύει Τεχνολογία Συμπλέκτη για τη γκάμα των νέων Φορτηγών

“Σαν συνεργάτες στην εξέλιξη και σαν προμηθευτές στη γραμμή παραγωγής υποστηρίζουμε αυστηρώς ελεγχόμενα πρότυπα ποιότητας,” είπε ο Jürgen Freitag, Διευθυντής Γραμμής Παραγωγής Συμπλέκτη, LuK GmbH & Co. KG, Bühl, “για τα προϊόντα προστιθέμενης αξίας για τους πελάτες μας και για τις τεχνολογίες συναρμολόγησης προσανατολισμένες στο μέλλον. Με λίγα λόγια, για την καινοτόμο δύναμη και τα υψηλότερα επίπεδα ικανότητας συναρμολόγησης.

Το νέο Antos είναι ένα ορόσημο και σημείο αναφοράς για το μέλλον. Ειδικά σχεδιασμένο ως ένα όχημα μεταφοράς βαρέως τύπου, η ισχύς του μεταφέρεται στο δρόμο χρησιμοποιώντας μια πλήρως αυτόματη, γρήγορη μετάδοση Mercedes PowerShift3. Η ιδιαιτερότητά του είναι η γκάμα των συνδυασμών συμπαγών κινητήρων με μια πρόσφατα αναπτυγμένη μετάδοση οκτώ ταχυτήτων PowerShift. Ο συμπλέκτης TAC από τη LuK εξασφαλίζει τη βέλτιστη μετάδοση δύναμης σε αυτά τα αυτοκίνητα.

Ο συμπλέκτης LuK TAC 395 mm (πατητού τύπου) που είναι εγκατεστημένος στο Antos έχει σχεδιαστεί για να αντέχει μέχρι 1,400 Nm ροπής. Σαν μόνωση ενάντια στους κραδασμούς, η LuK παραδίδει έναν προσφάτως εξελιγμένο δίσκο συμπλέκτη με αποσβεστήρα ροπής στρέψης ειδικά σχεδιασμένο για αυτό το φορτηγό. Επιπλέ-ον, ο συμπλέκτης TAC διαθέτει υλικό τριβής μεγάλης διάρκειας ζωής και χαρακτηρί-ζεται από τον εξαιρετικά ακριβή μηχανισμό ρύθμισης συμπλέκτη. Η διαδικασία ρύθ-μισης ξεκινά από τη διαδικασία μέτρησης που πραγματοποιείται κατά τη σύμπλεξη και αποσύμπλεξη. Αν η απόσταση μεταξύ της πλάκας πίεσης και του βολάν αλλά-ξει, η αλλαγή στην αξονική απόσταση μεταφράζεται από το δακτύλιο ρύθμισης μέσω μιας ατράκτου με απευθείας συζευγμένο γρανάζι. Η αντιστάθμιση ακολουθεί με συ-νεχώς σταθερό ύψος μεταξύ της πλάκας πίεσης και του διαφράγματος. Και επειδή ολόκληρος ο μηχανισμός ρύθμισης βρίσκεται πάνω στην πλάκα πίεσης, οι δυνάμεις στρέβλωσης δεν έχουν καμία επιρροή στην ποιότητα της ρύθμισης. Το όφελος εδώ - ο συμπλέκτης LuK TAC έχει μια ελάχιστη φθορά – αποθεματικό των 6 mm, το οποίο σχεδόν διπλασιάζει αυτό των συμβατικών συστημάτων σύμπλεξης των φορ-τηγών.

Ο συμπλέκτης TAC συναρμολογείται στο εργοστάσιο LuK Truckparts στο Kaltennordheim της Γερμανίας. Η γραμμή παραγωγής προσφέρει εδώ τη μεγαλύτερη δυνατή ευελιξία και έχει σχεδιαστεί για μικρές και μεσαίου μεγέθους ταχύτητες παραγωγής με μικρούς χρόνους στησίματος – κάτι που αντανακλά την τεχνογνωσία της LuK στην παραγωγή εξαρτημάτων για τα επαγγελματικά αυτοκινήτα. Εγγυάται, επίσης, την υψηλότερη ποιότητα και την αξιοπιστία των προϊόντων της. Από τη χειροκίνητη τοποθέτηση, στο πριτσίνωμα και τη ζυγοστάθμιση, από λειτουργικές δοκιμές στην εκτύπωση λέιζερ και τη συσκευασία - η διαδικασία συναρμολόγησης είναι αυτοματοποιημένη και παρακολουθείται από κάμερες.