Βιομηχανία

Τελευταία νέα

Περιοχή μελών

Λίστα Επικοινωνίας

Γραφτείτε στη λίστα επικοινωνίας για να σας στέλνουμε τα νέα μας

Για περισσότερο από 50 χρόνια

στα Ανταλλακτικά Αυτοκινήτων

Κόπλερ TNR από την TSCHAN

Ο νέος τύπος κόπλερ προσφέρει δυνατότητα ρυθμίσεων.
Οι συζεύξεις αξόνων μηχανών πρέπει να προσφέρουν την βέλτιστη μέση λύση όσον αφορά την ακαμψία. Αφ' ενός, πρέπει να είναι αρκετά άκαμπτοι για να μεταφέρουν τη ροπή αποτελεσματικά. Αφ' ετέρου, πρέπει να είναι αρκετά εύκαμπτοι να αντιμετωπίσουν οποιαδήποτε απευθυγραμμία μεταξύ της μηχανής και του άξονα κίνησης.
Η τελευταίας σχεδίασης σύζευξη της TSCHAN μπορεί να βοηθήσει να επιτύχουμε την βέλτιστη λύση.

Η TSCHAN TNR σύζευξη αποτελείται από αλουμινένιο περίβλημα και χαλύβδινη πλήμνη που μεταξύ των οποίων τοποθετείται ένα σύνολο κυλινδρικών ελαστομερών παρεμβυσμάτων. Τα παρεμβύσματα τοποθετούνται σε ειδικές εγκοπές της πλήμνης και του κελύφους και παραμορφώνονται από τα διατμητικά φορτία που αναπτύσσονται κατά την λειτουργία και μεταφορά της ροπής.
Ανάλογα με τις απαιτήσεις της εφαρμογής, η σύζευξη μπορεί να έχει μία ή δύο σειρές από ένθετα, που συνδέονται σε σειρά με ένα αυλακωτό αλουμινένιο δακτύλιο ρύθμισης.
Αυτή η σχεδίαση (δίπλωμα ευρεσιτεχνίας σε ισχύ) προσφέρει μια σειρά από πλεονεκτήματα σχεδιασμού σε σύγκριση με τα παραδοσιακά κόπλερ από καουτσούκ.

• ΡΥΘΜΙΣΗ ΑΚΑΜΨΙΑΣ
Ο νέος σχεδιασμός μας δίνει τη δυνατότητα να ρυθμίσουμε την στρεπτική ακαμψία σε ένα ευρύ φάσμα ροπής απλά μεταβάλλοντας τις ιδιότητες του υλικού των ελαστομερών παρεμβυσμάτων επιλέγοντας την βέλτιστη σχέση μετάδοσης της ροπής και της ανοχής σε κακή ευθυγράμμιση.
Εξίσου σημαντικό, το γεγονός ότι η ακρίβεια στην δυναμική ακαμψία μπορεί να βοηθήσει στην επίλυση προβλημάτων συντονισμού και κραδασμών και αν οδηγήσει στην βελτίωση της συνολικής απόδοσης των σταθερών ή κινητών κινητήρων ντίζελ.

• ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΒΑΡΟΥΣ

Οι νέοι TNR σύνδεσμοι συνήθως ζυγίζουν περίπου 20% λιγότερο από ένα ισοδύναμο κλασσικό σύνδεσμο καουτσούκ.
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ είναι ωστόσο να μη ξεχνάμε, ότι ισοδύναμο σημαίνει ίδια απόδοση και όχι απαραίτητα ίδιο μέγεθος.
Χάρη στο μεγάλο εύρος ροπής και την ρύθμιση της ακαμψίας οι TNR σύνδεσμοι έχουν μεγάλη πυκνότητα ισχύος που επιτρέπει συχνά ένα μικρότερο, ελαφρύτερο μοντέλο να αντικαταστήσει ένα μεγαλύτερο και βαρύτερο ζεύξης καουτσούκ. Αυτό το χαρακτηριστικό μπορεί να κάνει την μεγάλη διαφορά και να αποτελεί σημαντικό πλεονέκτημα σε εφαρμογές ντιζελοκίνητου βαρέως εξοπλισμού και φορτηγών.

• ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΚΟΣΤΟΥΣ

Κατά τη διάρκεια της λειτουργίας του, ένας σύνδεσμος TNR συνήθως θα κοστίσει 15-25% λιγότερο από ένα ισοδύναμο ζεύξης καουτσούκ.
Αυτό το πλεονέκτημα του κόστους αποτελεί σημαντική εξοικονόμηση και ουσιαστικά μείωση της αρχικής τιμής αγοράς.

Δείτε εδώ το έντυπο