Βιομηχανία

Τελευταία νέα

Περιοχή μελών

Λίστα Επικοινωνίας

Γραφτείτε στη λίστα επικοινωνίας για να σας στέλνουμε τα νέα μας

Για περισσότερο από 50 χρόνια

στα Ανταλλακτικά Αυτοκινήτων

ΤΕΧΝΙΚΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΑΠΡΙΛΙΟΥ

Στις 19 Απριλίου, πραγματοποιήθηκε τεχνικό σεμινάριο Valeo με εισηγητή τον κ. Αλεξίου Σωτήρη, στο Ηράκλειο Κρήτης αναφορικά με το σύστημα κλιματισμού. Η οργάνωση ήταν μια από κοινού προσπάθεια της Σκαζίκης – Μαραγκός Α.Ε. και της ΠΡΟΒΙΟΠ ΕΠΕ. Οι συμμετοχές ξεπέρασαν τις 40, και κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου συζητήθηκαν βλάβες που αντιμετωπίζουν τα συνεργεία στα συστήματα κλιματισμού, τρόποι διάγνωσης, καθώς και οι σωστή διαδικασία αλλαγής εξαρτημάτων όπως για παράδειγμα ο συμπιεστής. Τέλος, αναπτύχθηκε το θέμα των ψυκτικών μέσων R 134 και R 1234A, οι μεταξύ τους διαφορές, και ο απαραίτητος εξοπλισμός που απαιτείται πλέον να υπάρχει στο συνεργείο.

Στις 24 Απριλίου διοργανώθηκε τεχνικό σεμινάριο της ΙΝΑ, σε συνεργασία της Σκαζίκης-Μαραγκός Α.Ε. και της Αφοί Πούλου Α.Ε. στην Καβάλα. Η θεματολογία περιείχε τα εξαρτήματα μετάδοσης κίνησης με ιμάντα, σύστημα χρονισμού με ιμάντα και σύστημα μετάδοσης κίνησης με εξωτερικό ιμάντα FEAD. Η παρουσίαση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα σεμιναρίων της Αφοί Πούλου Α.Ε. που βρίσκεται στην περιοχή Αμυγδαλεώνα Καβάλας.

Στις 25 Απριλίου, διοργανώθηκε το πρώτο τεχνικό σεμινάριο στις νέες εγκαταστάσεις της Σκαζίκης – Μαραγκός Α.Ε. στην Κομοτηνή. Η προσέλευση ήταν μεγάλη, και εκτός του σεμιναρίου ο κόσμος είχε την ευκαιρία να ξεναγηθεί στις εγκαταστάσεις, να μάθουν για τα προϊόντα της εταιρίας, αλλά και για τις προσφερόμενες υπηρεσίες κατόπιν παρουσίασης του κ. Κ. Καλαθά, εμπορικού διευθυντή της Σκαζίκης-Μαραγκός Α.Ε..
Ο εισηγητής του σεμιναρίου κ. Δέλλας Γ. τεχνικός διευθυντής της Schaeffler Ελλάδας, παρουσίασε το επίκαιρο και άκρως ενδιαφέρον θέμα των καδένων χρονισμού κινητήρα. Οι πολλές ερωτήσεις που τέθηκαν από τους συμμετέχοντες απαντήθηκαν με εμπεριστατωμένο τεχνικό τρόπο. Τέλος, οι συμμετέχοντες ενημερώθηκαν ότι ανά τακτά χρονικά διαστήματα θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν και άλλα τεχνικά σεμινάρια της Σκαζίκης – Μαραγκός Α.Ε..
Την επόμενη ημέρα 26 Απριλίου, το ίδιο τεχνικό σεμινάριο της ΙΝΑ, διοργανώθηκε στην Ορεστιάδα σε μια από κοινού προσπάθεια της Σκαζίκης-Μαραγκός Α.Ε. και της εταιρίας Ρίζογλου ανταλλακτικά αυτοκινήτων. Για άλλη μια φορά η προσέλευση του κόσμου ήταν μεγάλη, και συζητήθηκαν διεξοδικά οι περιπτώσεις που αντιμετωπίζουν τα συνεργεία με τους κινητήρες που χρησιμοποιούν καδένες χρονισμού.