Βιομηχανία

Τελευταία νέα

Περιοχή μελών

Λίστα Επικοινωνίας

Γραφτείτε στη λίστα επικοινωνίας για να σας στέλνουμε τα νέα μας

Για περισσότερο από 50 χρόνια

στα Ανταλλακτικά Αυτοκινήτων

Ρουλεμάν - Έδρανα

Ρουλεμάν και όχι μόνο
Η ψηφιακή επανάσταση και η σύνδεση των εξαρτημάτων και συστημάτων αυξάνουν την αποδοτικότητα των μηχανημάτων και των εγκαταστάσεων. Η Schaeffler διαμορφώνει το πεδίο του ψηφιακού μετασχηματισμού με ένα ξεκάθαρο όραμα και συγκεκριμένες λύσεις.
Δημιουργεί εξαρτήματα κατάλληλα για τη συλλογή πληροφοριών που αξιοποιούνται σε  διαδικασίες ελέγχου και παρακολούθησης μηχανών.
Η τεχνολογία επιφανειών είναι μία από τις σημαντικότερες βασικές τεχνολογίες στις βιομηχανικές χώρες, και οι λειτουργικές επικαλύψεις προσφέρουν σημαντική βοήθεια σε αυτοκινητοβιομηχανικές και βιομηχανικές εφαρμογές.

Το Τμήμα Τεχνολογίας Επιφανειών Schaeffler συνδυάζει και αξιοποιεί τρεις σημαντικές παραμέτρους :Τεχνολογία επίχρισης, βασικά στοιχεία της τριβολογίας και της νανοτεχνολογίας.
Τοροειδές ρουλεμάν που συνδυάζει τη δυνατότητα αξονικής μετατόπισης με ταυτόχρονη γωνιακή απόκλιση

Δείτε εδώ το έντυπο
Δυνατότητα παραλαβής υψηλών ακτινικών φορτίων χάρη στην βελτιστοποιημένη επαφή του κλωβού συγκράτησης των στοιχείων κύλισης. Δείτε το έντυπο κυλινδρικών ρουλεμάν
H νέα γεννιά εδράνων-ρουλεμάν του οίκου FAG προσφέρει εύκολο μοντάρισμα, αθόρυβη λειτουργία και μεγαλύτερη αξιοπιστία.
Το σύστημα στεγάνωσης έχει βελτιστοποιηθεί, ώστε να εξασφαλίζεται η σωστή λίπανση του ρουλεμάν και η προστασία του έναντι σκόνης από το περιβάλλον, ενώ έδρανα και ρουλεμάν έχουν αποκτήσει την αντιοξειδωτική επίστρωση Durotect®B που προσφέρει αυξημένη διάρκεια ζωής ακόμη και σε συνθήκες λειτουργίας με υψηλή υγρασία.
Οι διαστάσεις των εδράνων ακολουθούν το πρότυπο JIS (Japanese Industrial Standard) διευκολύνοντας την εναλλαξιμότητα στις βασικές βιομηχανικές εφαρμογές, όπως :
• Αγροτικός εξοπλισμός
• Λατομεία, μηχανήματα εξόρυξης
• Ταινιόδρομοι
• Αντλητικά συγκροτήματα
• Βιομηχανία χαρτιού
• Χαλυβουργίες
Δείτε εδώ το έντυπο
Η νέα γεννιά διαιρούμενων εδράνων SNS του οίκου FAG εξασφαλίζει αύξηση της διάρκειας ζωής του ρουλεμάν έως και 50% λόγω της νέας σχεδίασης του εδράνου που επιτρέπει την ομοιόμορφη κατανομή του φορτίου στο ρουλεμάν και της πρόβλεψης για τη σύνδεση συσκευών διαγωνιστικής συντήρησης (αισθητήρας/αναλυτής κραδασμών, αναλυτής κατάστασης γράσου) και λίπανσης (αυτόματοι λιπαντές). Με αυτόν τον
τρόπο επιτυγχάνεται η μείωση του συνολικού κόστους λειτουργίας (TCO-Total Cost of Ownership) ανά θέση έδρασης.        
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                               Δείτε εδώ το έντυπο
Οι ειδικές επιστρώσεις σε στοιχεία των ρουλεμάν (στοιχεία κύλισης, δακτύλιοι) αυξάνουν την διαθέσιμη διάρκεια ζωής, καθώς μειώνουν τις δυνάμεις τριβής και τις αρνητικές συνέπειες σε περίπτωση ολίσθησης των στοιχείων κύλισης. 

Διαβάστε το ενημερωτικό έντυπο coatings for the paper industry
Τα κουζινέτα ολίσθησης μετάλλων/πολυμερών Permaglide είναι κατάλληλα για ακτινικά και αξονικά  φορτία.  Με αθόρυβη λειτουργία και ικανότητα παραλαβής ιδιαίτερα  υψηλών φορτίων με σχετικά αργή περιστροφική κίνηση, είναι διαθέσιμα σε διάφορους τύπους
Λύσεις και εφαρμογές ρουλεμάν κύλισης για ηλιακά συστήματα απο τον όμιλο Shaeffler (FAG / INA)
Οι σειρές εδράνων E-Z KLEEN και ULTRA-KLEEN της DODGE, συγκεντρώνουν ένα πλήθος χαρακτηριστικών που βελτιώνουν την απόδοση της έδρασης και μειώνουν το συνολικό κόστος λειτουργίας του εξοπλισμού:

  • ειδικά σχεδιασμένη στεγάνωση για μέγιστη προστασία του ρουλεμάν σε εφαρμογές wash-down και βέλτιστη συγκράτηση του γράσου εντός του εδράνου,
  • νέου τύπου κλωβό δύο-μερών, που βελτιώνει συνολικά τη λίπανση του ρουλεμάν μειώνοντας τις τριβές και αποτρέποντας την έκπλυση του γράσου,
  • στοιβαρό κέλυφος εδράνου χωρίς κοιλότητες και εσοχές που θα δημιουργούσαν εστίες ανάπτυξης μικροβίων,
  • βελτιωμένη επίστρωση του ρουλεμάν από νικέλιο και Teflon, που αυξάνει την αντοχή του ακόμη και στις πιο αντίξοες συνθήκες λειτουργίας,
  • εναλλακτικούς τρόπους σύσφιγξης στον άξονα (κοχλίας-allen, σφιγκτήρας Grip-Tight, σφιγκτήρας D-Lok),
  • δυνατότητα τοποθέτησης εξωτερικού καλύμματος για απόλυτη προστασία σε υγρό περιβάλλον.
Στο εξειδικευμένο site του οίκου SCHAEFFLER παρουσιάζεται και αναλύεται με τον πλέον παραστατικό τρόπο όλο το εύρος των προϊόντων και των υπηρεσιών του Οίκου που βρίσκουν εφαρμογή στις Ανεμογεννήτριες.

Ενημερωθείτε εδώ για το WPOS (Wind Power Standard) του Οίκου SCHAEFFLER.

Διαβάστε εδώ το Δελτίο Τύπου του Οίκου SCHAEFFLER.